Offshore & Scheepvaart

Op zee is er veel beweging door de golven en wind. Hierdoor zijn hydraulische cilinders ondenkbaar in offshore en scheepvaart. De eisen zijn bij toepassingen op zee hoger dan op land, de hydraulische afdichtingen van Freudenberg Sealing Technologies voldoen aan de hoge eisen die hydraulische cilinders nodig hebben voor offshore en scheepvaart.

 

Afdichtingsoplossingen voor het afdichten in de scheepvaart

De afdichtingen van Freudenberg worden tegenwoordig al gebruikt in meer dan 15.000 verschillende transportschepen, cruiseschepen of ijsbrekers. Freudenberg biedt de optie om het probleem in uw aandrijftechniek op te lossen door een afdichtingspakket samen te stellen die qua materiaal en functionaliteit optimaal op elkaar zijn afgestemd. Meestal zij de klantspecifieke oplossingen dan ook nodig in de scheepvaart.

 

Op zee in een veilige haven

In de scheepvaart is het essentieel dat alles optimaal werk. Het kan namelijk niet zo zijn dat de scheepvaart stil komt te staan. Wanneer de vrachtschepen stil staat, kunnen grote goederen niet vervoert worden. Dit zou slecht zijn voor de economie. Daarnaast als cruiseschepen niet betrouwbaar zijn, is het een gevaar voor een grote groep mensen. Wanneer ijsbrekers niet actief zijn, staat een groot deel van de andere schepen ook stil. De ijsbrekers maken namelijk de zee vrij van ijs, zodat de rest van de schepen zonder problemen verder kunnen.

Scheepvaart

 

Oplossingen voor scheepvaart

Wanneer een er in de scheepvaart wordt geïnspecteerd, zijn de verwachtingseisen meestal erg hoog. De eisen aan betrouwbaarheid en prestaties zijn dan ook hoger op zee dan op land. Deze hoge eisen passen perfect bij Freudenberg Sealing Technologies. De extreem lange onderhoudsintervallen zijn essentie voor de economische efficiënte werking. Hier onderscheiden Freudenberg-producten zich al meer dan veertig jaar door hun duurzaamheid en eersteklas kwaliteit.

 

Wat is Offshore?

Booreilanden

Bij een booreiland komen veel hydraulische technieken bij kijken. Bij een booreiland is het ook een prioriteit dat alles werkt zodat alles veilig is. Kleine golven kunnen het al moeilijk maken voor een booreiland. Hoge kwaliteit is daarom ook erg belangrijk voor de hydraulische aandrijvingen in een booreiland.

baggerschepen

  • Hopper baggerschepen

Hopper baggerschepen graven materialen uit de zeebodem. Dit gebeurt allemaal via een uitschuifbare zuigleiding en een sleepkop. De hydraulische installaties van een hopper baggerschip werken onder zware omstandigheden en moeten dus van hoge kwaliteit zijn. Er worden veel specifieke bewegingen uigevoerd met elk hun eigen eisen.

Offshore Hopper Baggerschepen

  • Cutter baggerschepen

Cutter baggerschepen opereren het best in ondiep water, waar ze een groot aantal materialen baggeren. Cutter baggerschepen zijn geschikt voor sterke materialen zoals klei, samengeplakt of compact zand en steen. Doordat een Cutter baggerschip sterke materialen baggerd is het dus noodzakelijk een sterk hydraulische aandrijving te hebben.

Offshore Cutter Baggerschepen

  • Gespleten hopperschepen

Gespleten hopperschepen worden gebruikt bij landaanwinning. Een gespleten hopperschip vervoert materialen zoals zand, steen en klei. De romp van het schip is gesplitst in tweeën, zodat een hopperschip de materialen kan storten lang kustgebieden en bij rivieren. Bij deze splitsing techniek is word er veel gebruik gemaakt van hydraulische afdichtingen in de aandrijving.

Offshore windparken

Bij offshore windparken komen veel hydraulische toepassingen bij kijken. Omdat een offhore windpark niet op land is maar op zee, werkt een offshore windpark onder zware omstandigheden. Ook het aanleggen van offshore windparken gebeurt onder zware omstandigheden. Zo moet er palen gericht gebordt of gehammerd worden met grote diameters. Bij het de werking en de installatie van offshore windparken is het dus essentieel dat hydraulische toepassingen van het hoogste kwaliteit is.

 

Afdichtingsoplossingen voor OffShore

Onder offshore vallen alle industrieën die niet op land worden uitgevoerd, maar op water. Denk aan booreilanden, baggerschepen, offshore windparken en nog veel meer. In al deze toepassingen en industrieën wordt er veel gebruik gemaakt van hydraulische cilinders. Offshore heeft hoge eisen als het graag om hydrauliek. De hydraulische afdichtingen van Freudenberg Sealing Technolies zijn perfect voor deze hoge eisen met hoogwaardige hydraulische afdichtingen.

 

Chevrons

Stapelsets, ook wel chevron afdichtingen genoemd, zijn hydraulische afdichtingen die veel worden gebruikt in de offshore- en scheepvaartindustrie. Het robuuste ontwerp van een stapelset zorgt ervoor dat het erg geschikt zijn in veeleisende en zware omstandigheden, zoals in de offshore- en scheepvaartindustrie. Stapelsets zijn erg slijtvast en hebben een effectief wrijvingsgedrag. stapelsets hebben over het algemeen een lange levensduur. hierdoor wordt het hoogste kwaliteit geleverd dat lang mee gaat. Stapelsets zijn beschikbaar in verschillende types.