Lucht- en ruimtevaart

WERELDWIJD BEREIK MET LOKALE PERCEPTIE

Veiligheid, prestaties en innovatie in de lucht- en ruimtevaartindustrie zijn afhankelijk van hoogwaardige, betrouwbare afdichtingen in een verscheidenheid aan toepassingen. Daarom rekenen leiders in de lucht- ruimtevaart op Freudenberg Sealing Technologies voor betrouwbare oplossingen in bijna elke toepassing, overal ter wereld.

Ons bedrijf biedt een breed productassortiment en een wereldwijd ondersteuningsnetwerk van experts om uw enige leverancier van afdichtingen en diensten te zijn. We stimuleren innovatie met onderzoeks-, ontwikkelings- en productieteams die zijn geïntegreerd in onze wereldwijde activiteiten om te voldoen aan de eisen van wereldwijde en lokale markten.

STIJGEN IN DE TOEKOMST

De voortdurende zoektocht naar sneller, veiliger en efficiënter vliegverkeer vraagt om voortdurende innovatie. De industrie blijft streven naar verbeterde prestaties, verminderde milieu-impact, operationele efficiëntie en reducties in gewicht en kosten. Vliegtuigen worden ontworpen om hoger in de atmosfeer te vliegen bij koudere temperaturen, en vliegtuigmotoren zullen bij hogere temperaturen werken met magere en milieuvriendelijkere brandstofmengsels.

Rekening houdend met brandstofefficiëntie, verminderde uitstoot en lichtgewicht vliegtuigen, zijn opkomende trends en structurele veranderingen constant. In feite heeft de International Air Transport Association (IATA)

Het streven naar nul CO2-uitstoot zal naar verwachting in het jaar 2050 van kracht zijn, waardoor veel luchthavens alternatieve brandstoffen zoals kerosine en biobrandstof moeten gaan gebruiken. Naarmate de luchtvaartindustrie evolueert, zullen de inspanningen om vliegtuigen te produceren met innovatieve materialen en toonaangevende technologische oplossingen blijven toenemen.

Freudenberg Sealing Technologies leidt de lucht- en ruimtevaartindustrie naar de toekomst. Met onze wereldwijde expertise in lucht- en ruimtevaartmaterialen en oplossingen die zijn aangepast aan bijna elke toepassing, kunnen we de trends van morgen ondersteunen en u helpen de toekomst in te vliegen.

Wereldwijde kwaliteit

Of u nu een op maat gemaakte oplossing of standaardonderdelen, ons wereldwijde netwerk levert snel betrouwbare onderdelen van hoge kwaliteit, waar u ze ook nodig hebt. We hebben de expertise, innovatie, apparatuur en materialen om aan uw eisen te voldoen en exact aan uw specificaties te voldoen.

Ontwerpen en testen...

Onze ontwerpexpertise wordt alleen geëvenaard door onze uitgebreide testprocedures die de hoogste kwaliteit van onze producten garanderen. Onze gedetailleerde CAD-ontwerpweergaven en computermodellen voor eindige-elementenanalyse (FEA) worden geverifieerd door middel van daadwerkelijke producttests.

TESTMOGELIJKHEID

 • Vloeistofcompatibiliteit
 • Temperatuur
 • Luchtveroudering
 • Continue en cyclische druk
 • Statisch/dynamisch
 • Duurzaamheid, vuur en milieu
 • Fysische eigenschappen (treksterkte, rek, modulus, compressieset, enz.)

TECHNOLOGISCHE UITDAGINGEN IN DE LUCHTVAART

Het verhaal van ruimtevaarttechnologie is een integraal onderdeel van de voortdurende evolutie van de luchtvaart. In ons streven om verder, sneller en hoger te reizen dan voorheen mogelijk was, moet de industrie voortdurend manieren vinden om ernstige milieubarrières te omzeilen. Extreme hitte en kou, radicale temperatuurschommelingen, druk, vocht, ozon en UV-straling zijn slechts enkele van de vijandige elementen die het ontwerp van vliegtuigen uitdagen.

Bovendien bevatten de systemen zelf door de mens gemaakte compromissen om de integriteit van het ontwerp te waarborgen met bijtende oliën, brandstoffen, ontdooivloeistoffen en andere koolwaterstof- en synthetische oplosmiddelen die bijdragen aan de test van elke succesvolle vlucht.

In het huidige zakelijke klimaat worden economische overwegingen ook cruciaal - daarom is het essentieel om de klus te klaren binnen budgettaire beperkingen, gewichts-/groottelimieten en onderhoudsschema's.

Met zoveel kritieke lucht- en ruimtevaarttoepassingen die afhankelijk zijn van de technologie die ze afdicht, en met de veiligheid en duurzaamheid van vliegreizen die op het spel staan, is het duidelijk dat er geen twijfel mogelijk is over de kwaliteit en integriteit van uw afdichtingssystemen.

EXTREME CONDITIES

Het behouden van topprestaties onder buitengewone bedrijfsomstandigheden is een must voor de lucht- en ruimtevaartindustrie. Van extreme temperaturen tot agressieve media, we hebben een innovatieve oplossing om aan de eisen van elke toepassing te voldoen.

BRANDBESTENDIGE/BRANDBESTENDIGE AFDICHTING

Onze brandwerende/brandwerende afdichtingsoplossingen zijn ontworpen voor duurzaamheid en een lange levensduur en zijn tot het uiterste getest. Onze afdichtingen fungeren, indien nodig, als een brandwerende barrière om een brand van 1093 °C (2000 °F) tegen te houden, en bieden tot 15 minuten voor de nodige corrigerende maatregelen.

BRANDBESTENDIGE AFDICHTING

 

PLAATZEGELS

Kosteneffectieve en veelzijdige plaatafdichtingen zijn verkrijgbaar in toepassing specifieke materialen om extreme temperaturen in vliegtuigmotoren en brandstofsystemen te weerstaan. Onze innovatieve ontwerpen bieden een alternatieve afdichtingsmethode die de montagetijd verbetert en de totale kosten verlaagt.

PLAATZEGELS

 

Extreem is niet genoeg...

Als de temperatuur daalt, treedt Freudenberg Sealing Technologies op. Onze samengestelde mengsels kunnen worden aangepast aan de temperatuureisen van elke toepassing. Dus of het nu in de hitte van de Sahara is of in de bittere kou van Antarctica, onze klanten vertrouwen erop dat we ze hebben.

O-RING

Een breed temperatuurbereik in alle vliegtuigtoepassingen, inclusief motoren, wielen en remmen, vluchtbesturingen, hydraulische aandrijvingen en brandstofregelingen. We bieden elastomeermaterialen aan die beschikbaar zijn in de standaard AS568- en BS1806-maten, evenals in metrische maten.

O-ring

 

SIMMERRING OIL SEALS

Met imperiale en metrische maten voor gebruik in motoren, versnellingsbakken, vluchtbesturingen, brandstofregelaars en wielen en remmen, bieden we de breedste selectie afdichtingen met een grote keuze aan materialen.

SIMMERRING OIL SEALS

 

Veiligheid en betrouwbaarheid

Omdat we weten dat levens kunnen afhangen van de integriteit van onze producten, moet elk nieuw product een nultolerantieonderzoeks- en testproces ondergaan. Met andere woorden: wanneer het  de eerste keer werkt, elke keer weer.

ZELFSLUITENDE SILICONE TAPE

Deze siliconentape is binnen 24 uur permanent verlijmd en vormt een luchtdichte, waterdichte afdichting rond elektrische kabelboomverbindingen. Dankzij de unieke, niet-klevende technologie zorgt dit voor een schone terugkeer. Bovendien zorgen onze vlam vertragende versies voor isolatie van hete lucht kanalen.

ZELFSLUITENDE SILICONE TAPE

 

MATERILE EXPERTISE

Onze uitgebreide geschiedenis van materiaalexpertise, gecombineerd met gecertificeerde productieprocessen, verzekeren u van de veiligste en meest effectieve afdichtingsoplossingen. We bieden meer dan 100 lucht- en ruimtevaart specifieke verbindingen in combinatie met ultramoderne FEA-simulaties en een verscheidenheid aan diagnostische testapparatuur om een faalveilige afdichting te leveren.

O-ring Zwart

 

Veiligheid eerst...

Overtref de lokale veiligheidsnormen door voor uw volgende project de uitstekende afdichtingsoplossingen van Freudenberg Sealing Technologies te kiezen. We gebruiken de meest geavanceerde testmethoden om innovatieve materialen te leveren, die zowel veiligheid als betrouwbaarheid garanderen en onze klanten gemoedsrust bieden.

O-RING

Met Six Sigma-kwaliteit leveren we O-ringen met superieure temperatuur- en chemische weerstand en bieden we een compleet assortiment AMS-, MIL-, AS- en NAS-goedgekeurde materialen, waaronder NBR, EPDM, siliconen, fluorkoolstof, fluorsiliconen en onze eigen SIMRIZ® perfluorelastomeer.

O-ring

 

DIAFRAGMEN

Onze interne applicatietestfaciliteit stelt ons in staat om op maat gemaakte membranen te ontwerpen en te testen. Door FEA ontwikkelde ontwerpen zijn afgestemd op de technische eisen van de klant om nauwkeurige functionaliteit te garanderen. Membranen zijn verkrijgbaar met superieure elastomeer- en thermoplastische polyurethaanmaterialen, op maat samengestelde verbindingen voor hoge en/of lage temperaturen en weefselversterking.

DIAFRAGMEN

 

DUURZAAMHEID

We erkennen het belang van het behoud en de bescherming van onze natuurlijke hulpbronnen. Daarom streven we ernaar om onze producten leven in te blazen door middel van nieuwe innovatieve benaderingen die de CO2-uitstoot verminderen en duurzaamheid ondersteunen.

RFN-COATINGS

Met Reduced Fri by Nanotechnology® (RFN)-coatings blijven de afdichtingsprestaties behouden zonder afbreuk te doen aan de vermogens van het elastomeer. Als u een lage en lagere wrijvingscoëfficiënt, een lager belasting, mediaweerstand en flexibiliteit tot –40 °C (–40 °F) nodig heeft, kijk dan naar RFN-coatings.

RFN-COATINGS op O-ring

 

DUO FORSEAL

Met onze standaard PTFE-compound die zeer goed bestand is tegen thermische invloeden, wrijving, slijtage en agressieve media, zijn Forseals het ultieme ontwerp voor elke toepassing. Duo Forseal U-pakkingen staan onder druk en zijn voorzien van metalen voorspanveren, die zowel statisch als dynamisch afdichten bij temperaturen variërend van –200 °C tot 260 °C.

DUO FORSEAL

 

Brandstofefficiëntie…

Houd de brandstofkosten onder controle door ultieme brandstofefficiëntie te bereiken. Onze ingenieuze afdichtingsoplossingen zijn in staat om het brandstofverbruik te verbeteren en de levenscyclus van elke toepassing te verlengen.

PTFE SEALS

Met een betrouwbare weerstand tegen alle vloeistoffen en media, overtreffen deze afdichtingen de standaard levenscyclus. PTFE-Seals bieden ook verbeterde lekkagecontrole en geoptimaliseerde contactdruk, en ze zijn ontworpen voor verminderde wrijving.

PTFE SEALS

 

AERORODYNAMISCHE SEALS

Innovatieve ontwerpen en materialen zorgen voor een uitgebreide afdichting van deuren, ramen, luiken en prestatieafdichtingen van vliegtuigcabines. Door gebruik te maken van gepatenteerde oppervlaktebehandelingen met lage wrijving en materialen met een lage dichtheid, dragen we bij aan het doel van de klant om de efficiëntie te verbeteren.

AERORODYNAMISCHE SEALS

 

LUCHTVAART

Vliegtuigen zijn er in veel verschillende soorten en maten - een belangrijke reden waarom onze klanten op zoek zijn naar een leider in de afdichtingsindustrie om aan de verscheidenheid van hun productie-eisen te voldoen. Met een van 's werelds grootste productassortimenten, deskundige engineering en ongeëvenaarde materiaalontwikkeling is Freudenberg Sealing Technologies een wereldleider op het gebied van innovatie en kwaliteit in de lucht- en ruimtevaartindustrie. Van motorafdichtingen en vluchtregelsystemen tot afdichtingen van casco's en landingsgestellen, onze klanten vertrouwen erop dat we de ideale afdichtingsoplossing hebben voor elke toepassing.

PORTEFEUILLE

Onze niet aflatende drang naar innovatie, samen met onze uitgebreide materiaalkennis en brede productassortiment, stellen ons in staat om een ongeëvenaard productportfolio voor de lucht- en ruimtevaartindustrie aan te bieden.

PORTEFEUILLE

 

CERTIFICERINGEN

 • EN ISO 9001
 • EN ISO 14001
 • BS OHSAS 18001
 • AS9100
 • AS9120
 • Nadcap
 • A2LA Laboratory
 • EN9100
 • Qualifas EASE