Bruggen & Sluizen

Bruggen worden gebruikt om over een rivier of ander water over te steken. Sluizen worden gebruikt om schepen over te laten gaan bij een verandering van waterpijl. Wanneer de een schip langs een brug of door een sluis moet, wordt de brug of sluis geopend. In dit proces wordt er veel gebruik gemaakt van hydraulische cilinders en hydraulische afdichtingen.

Hydraulische cilinder voor brug en sluis

 

Hydrauliek in een brug

Een brug is bedoelt zodat je makkelijk en snel een rivier of ander water over kan steken. Sommige bruggen zijn geplaatst over een rivier waar ook grote schepen langs moeten. De meeste grote schepen kunnen niet onder de brug door. Voor deze grote schepen kunnen deze de brug open. Er zijn verschillende soorten bruggen zoals een hefbrug, een ophaalbrug, een baculebrug, een kantelbrug een draaibrug een spoorbrug en meer. Als deze bruggen gaan op verschillende manieren open. Bij al deze manier wordt er gebruik gemaakt van hydraulische cilinders met hydraullische afdichtingen. Het hydrauliek moeten van het hoogste kwaliteit zijn, dit doordat de gewichten van een brug groot is. Freudenberg Sealing Technologies heeft hydraulische afdichtingen die aan de eisen voldoen die nodig zijn bij cilinders in een brug.

Brug

 

Hydrauliek in een sluis

Een sluis wordt gebruikt om schepen over te laten gaan van waterpijl. Je kan een sluis zien als een lift voor schepen. Er zijn veel verschillende sluizen zoals een schutsluis, een spuisluis, een indudatiesluis, een damsluis, een keersluis, een stuw en meer. Om al deze sluizen in werking te brengen wordt er gebruik gemaakt van hydraulische cilinders met hydraulische afdichtingen. Vanwege het water werken deze hydraulische cilinders onder zware omstandigheden en eisen ze veel van de hydraulische afdichtingen. Freudenberg Sealing Technologies heeft hydraulische afdichtingen die geschikt zijn om onder deze omstandigheden te presteren.

 

Chevron afdichtingen

Chevrons afdichtingen zijn hydraulische afdichtingen die voornamelijk worden gebruikt bij het afdichten van hydraulische cilinders voor bruggen en sluizen. Een chevron afdichting heeft een robuust ontwerp dat ervoor zorgt dat het erg geschikt is voor veel eisende en zware omstandigheden, zoals in de offshore- en scheepvaartindustrie. Chevron afdichtingen zijn erg slijtvast en hebben een effectief wrijvingsgedrag. Chevron afdichtingen hebben over het algemeen een lange levensduur. hierdoor wordt het hoogste kwaliteit geleverd dat lang mee gaat. Chevron afdichtingen zijn beschikbaar in verschillende types.